Beschikbaarstelling geo-informatie via services

Uit PETRA Wiki
Versie door Rdb (overleg | bijdragen) op 15 sep 2011 om 15:33
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken


Principe
IDP4.3.04
TypeInformatiearchitectuur-informatie-uitwisseling
StellingDe provincie stelt haar geo-informatie door middel van (geo-) services beschikbaar aan (landelijk) sites, zodat de overheid zich als één geheel aan burgers, bedrijven en instellingen kan presenteren.
Motivatie

Om geo-informatie onderdeel te laten zijn van de externe dienstverlening, welke in de praktijk vorm krijgt via de digitale kanalen zoals hierboven genoemd, is een servicegerichte architectuur een randvoorwaarde. Dat betekent toepassing door de provincie van geo-services in de aansluiting op voorzieningen die in principe niet altijd geo-gericht hoeven te zijn.

Motivatie (verwijzing)Locatie-informatie als integraal onderdeel van dienstverlening, Onderdeel vormen van integraal opererende overheid, Integreren locatie-informatie in de gehele bedrijfsvoering
Implicaties

De vraag is of de provincies in dit verband een eigen rol willen pakken, of dat ze er beter aan doen zich te conformeren aan landelijke ontwikkelingen en voorzieningen. In het laatste geval betekent het eenvoudigweg het implementeren van landelijk voorgeschreven services, die vanzelfsprekend moeten aansluiten op de interne informatie¬huishouding en service-architectuur.

ArchitectuurlaagInformatiearchitectuur
ProjectthemaGeo-gericht, Interoperabiliteit
NORA RaamwerkInformatieuitwisselingMotivatie

Onderstaand schema toont de andere uitspraken die als motivering aan deze uitspraak ten grondslag liggen.

Grafiek bron van het beeld gewijzigd. Pagina opnieuw laden om weer te geven bijgewerkte grafiek afbeelding.