Zaak is leidend voor digitale duurzaamheid informatie

Uit PETRA Wiki
Ga naar: navigatie, zoeken


Richtlijn
IDR4.2.16
Type
StellingDe zaak is leidend voor de digitale duurzaamheid van alle voor de zaak relevante informatie.
Motivatie

Principe P4.2.12 gaat over de digitale duurzaamheid bij de registratie van gegevens. Digitale duurzaamheid is relevant voor alle over de zaak vastgelegde informatie. Niet alleen voor de aan de zaak gerelateerde documenten maar bijvoorbeeld ook voor de procesgebonden informatie. De relevantie betreft de verantwoording achteraf van de uitgevoerde zaak en de inhoudelijke aspecten van de zaak zoals besluiten.

Motivatie (verwijzing)Inrichten besturing van processen conform principe zaakgericht werken, Rekening houden met digitale duurzaamheid, Zaak is leidend voor registratie van document
Implicaties

De vastlegging van alle zaakinformatie moet duurzaam zijn. Alle zaakinformatie moet gearchiveerd worden overeenkomstig de eigenschappen en resultaten van de zaak.

ProjectthemaDocumentair, Geo-gericht, Interoperabiliteit, Zaakgericht
NORA RaamwerkBerichten en gegevens

"  Inrichten besturing van processen conform principe zaakgericht werkenBedrijfsarchitectuur-bedrijfsfuncties" is not in the list (Bedrijfsarchitectuur-bedrijfsfuncties, Bedrijfsarchitectuur-producten, Bedrijfsarchitectuur-dienstenoriëntatie, Bedrijfsarchitectuur-diensten, Bedrijfsarchitectuur-processen, Bedrijfsarchitectuur-procesmanagement, Bedrijfsarchitectuur-zaakgericht werken, Informatiearchitectuur-applicatie(landschap), Informatiearchitectuur-gegevens, Informatiearchitectuur-berichten, ...) of allowed values for the "Richtlijnsubtype" property."  Rekening houden met digitale duurzaamheidInformatiearchitectuur-gegevens" is not in the list (Bedrijfsarchitectuur-bedrijfsfuncties, Bedrijfsarchitectuur-producten, Bedrijfsarchitectuur-dienstenoriëntatie, Bedrijfsarchitectuur-diensten, Bedrijfsarchitectuur-processen, Bedrijfsarchitectuur-procesmanagement, Bedrijfsarchitectuur-zaakgericht werken, Informatiearchitectuur-applicatie(landschap), Informatiearchitectuur-gegevens, Informatiearchitectuur-berichten, ...) of allowed values for the "Richtlijnsubtype" property."  Zaak is leidend voor registratie van documentInformatiearchitectuur-gegevens" is not in the list (Bedrijfsarchitectuur-bedrijfsfuncties, Bedrijfsarchitectuur-producten, Bedrijfsarchitectuur-dienstenoriëntatie, Bedrijfsarchitectuur-diensten, Bedrijfsarchitectuur-processen, Bedrijfsarchitectuur-procesmanagement, Bedrijfsarchitectuur-zaakgericht werken, Informatiearchitectuur-applicatie(landschap), Informatiearchitectuur-gegevens, Informatiearchitectuur-berichten, ...) of allowed values for the "Richtlijnsubtype" property.

Motivatie

Onderstaand schema toont de andere uitspraken die als motivering aan deze uitspraak ten grondslag liggen.

Inrichten besturing van processen conform principe zaakgericht werkenRekening houden met digitale duurzaamheidZaak is leidend voor digitale duurzaamheid informatieZaak is leidend voor registratie van documentDit is een grafiek met grenzen en knooppunten die kan hyperlinks bevatten.